Vi lefler for Saudi-Arabien

imgresPolitiet i Saudi-Arabien har anholdt en ung kvinde for at overtræde tildækningsregler efter hun gik gennem en af de vigtigste gader i Saudi hovedstad Riyadh formentlig klædt i en jakke over en kjole i stedet for i traditionel kjole og tørklæde, rapporterede lokale medier.
Kvinden blev angiveligt arresteret efter en klage indgivet af de saudiske religiøse politi kendt som Fremme af Dyd og Forebyggelse myndighed.

En abaya er en løstsiddende, fuld længde robe, som kvinden skal bære offentligt i Saudi-Arabien sammen med hijab, som er et tørklæde, der efterlader et ansigt åbent, eller niqab – en full-face slør efterlader kun en lille åbning for øjnene.

Selv ikke-muslimske kvindelige udlændinge er normalt forpligtet til at bære mindst abaya og forventes muslimske kvinder at bære mindst hijab, når de træder ind i arabiske kongerige.

Den anholdte kvinde er identificeret som Malak Al Shehri, der fremprovokerede en bølge af fordømmelse på Saudi sociale medieplatforme i slutningen af november ved at bogføre fotos af sig selv iført en mørkeblå jakke, lyse flerfarvede nederdel og støvler, mens hun går på Riyadh gader og vist på Twitter.
Det førte til online fornærmelser og fordømmelse. Nogle endda opfordrede til at hun skulle retsforfølges og straffes.

En Saudi studerende, som retweeted Shehri poster sammen med screenshots af hadefulde budskaber, hun har modtaget, fortalte I Times, at kvinder i Saudi-Arabien er berøvet selv “den simpleste af friheder.”

“Jeg er ateist, og jeg bære hijab de fleste steder, fordi det i dette samfund er det utilgiveligt at fjerne det, i virkeligheden, mange af mine ateistiske venner nødt til at dække deres ansigter, fordi deres familier er mere konservative end mine, og det er ikke kun ateister, mange muslimske kvinder ønsker at fjerne dem, ” sagde hun.
Men saudiske kvinder stadig have tilladelse fra en mandlig slægtning eller værge at gifte sig, rejser, tilmelde sig videregående uddannelse eller endda få et pas under det, der kaldes mandlige værgemål.

I september, nogle 14.000 kvinder indgivet et andragende opfordrer til fjernelse af love, som den mandlige værgemål praksis er baseret på. Flytningen blev efterfulgt af en social media-kampagne ført under hashtag #StopEnslavingSaudiWomen og en arabisk hashtag, der oversætter som “Saudi kvinder ønsker at afskaffe værgemål systemet.”

imagesDet er dette land Danmark og USA lefler for. Saudi-Arabien er en kedelig størrelse, og oplysningerne fra menneskeretsorganisationer taler deres eget sprog.
Siden 2007 er over 500 personer blevet offentligt henrettet, og magthaverne tåler ingen dissens. Sikkerhedspolitiet og moralpolitiet afpatruljerer tilværelsen for tegn på synd og slinger og slår hårdt ned på tvivlere, på andre religioner, på politiske skeptikere, på homoseksuelle og journalister. Sidste år blev en menneskeretsblogger idømt syv års fængsel og 600 piskeslag, afhugning af fingre og arme er rutinestraf, og 30.000 politiske fanger fylder fængslerne, oplyser Islamic Human Rights Commission.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s