Præsidentvalget i USA

Ron Ridenour er journalist og forfatter og har i en årrække været bosat i Danmark. Han skriver på sin blog.

Valget af Donald Trump er opfattet af The Establishment som verdens mest politiske dilemma, men jeg ser et vist håb for mindre krig i verden. Dog er jeg ilde til mode ved at skrive som jeg gør. Årsagen til min tøven har at gøre med de to vigtigste moralske principper i mit livs politiske kampe og skriveri gennem et halvt århundrede: Altid at bekæmpe racisme-race /etnisk ulighed / kønsdiskrimination, og at stå for fred imod krig.

Under Clintons tur som udenrigsminister for Barack Obama satte hun verden på en krigskurs lige som George Bush havde gjort det.

For mig er det vigtigste og det spørgsmål der er mindst behandlet af Establishmentets politikere og medier – at Donald Trump siger han vil indskrænke regionale krige og undgå en potentiel krig mod Kina og Rusland. Clinton beskylder ham faktisk for at være en Putin “marionet”. Hun synes at mene, at hvis du er patriot, skal du gå i krig mod Rusland. Dette kunne udvikle sig til en verdensomspændende atomkrig.ron-ridenour_3

Hvad der ikke er lagt frem for offentligheden er den grundlæggende økonomisk lov: Når man søger årsager til en politik, må man spore pengene. Trump er ikke så farlig som Clinton, fordi han får sin kapital fra indenlandske kilder. Han har ikke investeret i at skabe krig mod nationer. Mens Clintons rige kunder og tilhængere – Monsanto, olie- og mineralindustrien, Haliburton, Goldman Sachs, våbenindustrien – er en reel trussel mod verdensfreden.

Læs hele Ron Ridenours indlæg

 

USA har siden Sovjets fald rykket sig tættere og tættere ind på Rusland ved at få de tre baltiske lande ind i EU og NATO. USA fik Ukraines højrefløj og fascistiske politikere til at gennemføre et parlamentarisk kup mod en præsident som handlede med både Rusland og Vesten, USA påvirkede Moldava og Georgia til at prøve at gå over på Vestens side, fik Uzbekistan til at lade USA benytte en militær base for at invadere Afghanistan ( den lukkede i 2005), fik næsten alle tidligere østeuropæiske lande ind i EU og NATO, og truer generelt Ruslands eksistens, en trussel som tvinger regeringen til at optrappe det militære arsenal.

Det er netop derfor, at jeg håber på, at med den nationalisme som Trump står for vil truslen for mere krig formindskes. Trumps sejr kunne også få Danmark til at se nødvendighed af at tage sin suverænitet tilbage, og et bedre demokrati kunne skabes.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s