Ingen løsning at lukke grænsen

»Det handler først og fremmest om at komme ud af den illusion, at det her er noget, man kan klare ved at lukke grænsen i Tønder. Det gennemsyrer den her rapport, at det er i hvert fald ikke vejen frem at hælde alle de fremskridt, som vi har haft gennem de seneste 60 år, ud med badevandet, bare fordi der opstår en krise, hvor problemet bliver skubbet rundt mellem lande«, siger Peter Taksøe-Jensen ifølge politikken.

 

Det mest sørgelige i den forbindelse er, at det var tidligere statsminister Anders F. Rasmussen, og et par andre skruppelløse statsledere, der satte det hele i gang.
Uden deres krige, er jeg sikker på, at der ikke havde været nogen flygtningestrøm, så voldsom som nu.

Krige og konflikter hærger lande som Syrien, Irak og Somalia, Den Centralafrikanske Republik og Sydsudan, men også fattigdom og nød spiller en væsentlig rolle for væksten af mennesker, der flygter mod Europa. Ligesom at kaotiske tilstande i blandt andet Libyen får flere flygtninge til at krydse Middelhavet på vej mod Europa.Mosbjergbom
Gennem hele sidste århundrede oplevede almindelige danskere fra generation til generation, at de fik tilkæmpet sig bedre vilkår. Danmark kom langt i retning af et samfund med lige og gratis adgang til uddannelse og sundhed og med et stærkt socialt sikkerhedsnet, der greb os, når vi blev ramt af sociale problemer, arbejdsløshed eller sygdom. Det var med til at skabe en høj grad af tryghed, sammenhængskraft og solidaritet mellem de forskellige samfundsgrupper. Danmark var også engang kendt som et åbent og tolerant land, hvor forskellighed ikke stod i vejen for fællesskab. Vi kunne prale af den første vielse af et homoseksuelt par og af et samfund, der ikke var bange for at tage globalt ansvar og dele noget af vores rigdom med fattige lande og mennesker på flugt.
Sådan ere det ikke længere. Vi blæser på vores egen sociale trykhed for et par grænsebomme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s