Vegetar- og veganerkost hjælper mod kræft

Vegetar- og veganerkost

beskytter mod kræft, sammenlignet med ikke-vegetarkost.

Det viser en undersøgelse offentliggjort af American Association for Cancer Research.
Forskere analyserede 69.120 deltagere, som en del af Adventist Health Study-2, og fandt, at ud over generelt mindre risiko for kræft reducerede vegetar- og veganerkost risikoen for kræft i mave, tyktarm, bugspytkirtel mv. og de kræftformer, der rammer kvinder f.eks brystkræft, livmoderkræft, æggestokkræft mv.
Veganere har lavere forekomst af kræft sammenlignet med både kødspisere og vegetarer. Veganske kvinder havde f.eks 34 % lavere risiko for at få bryst-, livmoderhals- og æggestokkræft og det endda selv om de blev sammenlignet med en gruppe raske som spiste betydeligt mindre kød end de fleste mennesker, og efter der var kontrolleret for ikke-kostfaktorer såsom rygning, alkohol, og kræftforekomst i familien.
IGF-1 eller insulinlignende vækstfaktor er et vækstfremmende hormon, der er sat i forbindelse med øget risiko for kræft. Indtagelse af animalsk protein øger niveauet af IGF-1 i kroppen, men indenfor to uger, efter at have skiftet til en plantebaseret kost, falder IGF-1-niveauer i blodet tilstrækkeligt til at hjælpe med at bremse væksten af kræftceller.

IMG_1653-300x300Undersøgelser, der sammenligner niveauer af IGF-1 i blodet hos kødspisere vs. vegetarer vs. veganere tyder på, at vi har bedst af helt at fjerne animalske produkter fra vores kost.
Forskning udført af dr. Dean Ornish og nobelpristager Elizabeth Blackburn fandt, at veganerkost forårsagede ændringer i mere end 500 gener på kun tre måneder. En sådan kost tændte gener, der forhindrer sygdom, og slukkede for gener, der forårsager brystkræft, hjertesygdomme, prostata kræft, og andre sygdomme.

http://www.huffingtonpost.com/kathy-freston/vegan-diet-cancer_b_2250052.html
Kilder:
Tantamango-Bartley Y, Jaceldo-Siegl K, Fan J, Fraser G. Vegetarian Diets and the Incidence of Cancer in a Low-risk Population. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev February 2013 22:286-294; Published OnlineFirst November 20, 2012;
doi:10.1158/1055-9965.EPI-12-1060

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s