Jagt er middelalderligt

Et er at være vegetar/veganer og have fravalgt at dræbe dyr – et er at vedblive med at spise kød, men hvor er vi, når vi tillader at mennesker dræber for sportens skyld og ikke engang spiser det de dræber?

“Hvor de fleste mennesker nok ville betakke sig, hvis de selv skulle slagte de dyr, de sætter til livs, gælder dette ikke de tre procent af befolkningen, som er jægere og jo netop har gjort aflivning af dyr til deres hobby. Mange af de dyr, de skyder, er ikke spiselige, men aflives simpelthen for skydeoplevelsens skyld. Jægerne skyder og dræber hvert år omkring tre millioner dyr i Danmark, som har verdens højeste jagttryk. Ivrige jægere kalder de sig med rette! ”

klapjagt_pa_fasanjagt-400x300180.000 danskere har jagttegn, og de skyder hvert år 3 millioner styk vildt, deraf cirka 700.000 fasaner, 500.000 ænder og 200.000 harer.

Der finde nok ikke en eneste revæ, der ikke har kroppen fyldt med havl fra skydegale jægere

En jæger med sin bøsse i hånden, er bare en grønmalet/mugfarvet udgave af baseballbat Brian fra Brøndby. Uden den der potensforlænger i hånden, så de kan vise den frem, er de intet. Har man een gang prøvet, at snakke med en inkarneret jæger, ved man hvordan det er, at snakke med en hjernedød fanatikker. Som syntes det er helt i orden, at sidde oppe i et skideskjul flere meter over jorden, med frit udsyn over foderpladsen, hvor dyrene kommer hele tiden for, at spise. Og helst så tæt på som muligt. Og får han ikke skudt et dyr i smadder, bli’r han så adfærdsvanskelig, at han skyder vejskiltene. Eller i hidsighed skyder ind over haverne. For den der fasan VIL han bare knalde!! Jægere er ikke andet end en bande lystmordere.!!

Hvad angår bæredygtighed, har naturen ca. 4 mia års mere erfaring end os mennesker i, at indrette os efter forholdene. Så den skal nok klare sig. Når vi mennesker siger “bæredygtighed” i en sætning er det bare, en klam undskyldning for, at gå ud og slå sagesløse dyr og fugle ihjel.

Annette Rosenmunthe, som virkelig kæmper for at få jagten forbudt, har fået følgende artikel i dagspressen:
“10 spørgsmål om jagt til Ida Auken

1. -Er det acceptabelt, at man i et samfund som det danske, der tilstæber at fremstå som rimeligt civiliseret, tillader en lille del af befolkningen at underholde sig med at beskyde dyr og herunder anskyde omkring en million dyr årligt?

2. Bør man ikke følge anbefalingerne fra det bredst sammensatte Dyreetiske Råd, gående ud på at sætte en stopper for opdræt og udsætning af vildt til skydebrug?

3. Er et Vildtforvaltningsråde hvor mindst tre medlemmer har interesser i storopdræt af skydevildt, og som ikke følger anbefalingerne fra DMU, et habilt og troværdigt rådgivningsorgan?

4. Levevilkårene for harer og agerhøns er stærkt forringet i det intensivt dyrkede andbrugsland. Er fortsat jagt på disse truede arter hensigtsmæssig?

5. Er jagt på ynglende dyre acceptabe? Jeg tænker især på jagten på ræve med diende hvalpe, jagten på hjortevildt med fyldte yvere i oktober, samt jagt på trækfugle på vej til ynglepladser.

6. Hvorledes begrunde fortsat jagttid på dyr uden eller med meget ringe kødværdi?

7. Er det rimeligt, at jægerne i så høj grad som det er tilfældet, får lov at sætte sig på naturen?

8. Bør engnede afsnit af De Jagtetiske Regler ikke indskrives i Jagtloven og suppleres med et forbud imod alkoholjagt, og skal der ikke føres en langt mere intens kontrol med jagt, som handler om noget så alvorligt som drab og lemlæstelse af dyr?

9. Bør man ikke udvise dyrene en langt større tolerance, for man regulerer (bortskyder) dem? Dyrene er ofte til stor glæde for mange oriiritation og besvær for ganske få.

10. Er det ikke rimeligt, at man lærer at ramme, før man giver sig af med at skyde levende dyr? Skal der ikke stilles større krav til erhvervelse af våbentilladelse?”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s