Det er sikkert at cykle

Cykelhjelme er ikke så gode, som vi tror

Tidligere forskning har overvurderet cykelhjelmes beskyttende effekt, mener professor. Hjelmene lader nemlig ikke til at mindske risikoen for skader i samme grad som tidligere, og faktisk lader hjelmene til at øge risikoen for nakkeskader.

Flere og flere skolebørn kører rundt med cykelhjelm. Men meget tyder på, at hjelmene ikke er lige så effektive, som forskningen hidtil har vist.

Det mener den trafikforsker Rune Elvik, der er forskningsleder ved Transportøkonomisk Institutt i Oslo og professor ved Aalborg Universitet. skriver videnskab.dk

Det er sikkert at cykle

Du kan lige så godt få det at vide med det samme – du bor i verdens sikreste cykelland. Det har aldrig før været mere sikkert at cykle i Danmark. Du har en større risiko for at få en hovedskade trafikken som fodgænger eller bilist end som cyklist i Danmark. Hvor er kampagnerne for hjelme for disse grupper?Og ifølge data fra Transport Statistics Great Britain 2001 og National Travel Survey 1998-2000 skal du dagligt cykle i 3000 år, før du oplever en ulykke som giver en alvorlig hovedskade eller slår dig ihjel.
girls_learn_to_ride_bike-400x267Og man skal huske at statistikken stammer fra Storbritannien, hvor færre mennesker cykler og der ikke er en sikker, cykelvenlig infrastruktur som vi har i danske byer.

Danmark og Holland har allerede verdens laveste statistikker for cykelulykker pga det høje antal cyklister i de to lande. En hollænder cykler 1019 km om året i gennemsnit og en dansker sidder pænt på baghjulet med 958 km om året. På en tredjeplads finder man Belgien med 327 km om året.

Vores sikkerhedsstatistikker er legendariske og bliver rost verden over. Der undervises simpelthen i vores cykelkultur og sikkerhedsstatistikker på universiteter rundt omrking i verden. Selvfølgelig kan vi gøre en indsats for at sikre cykelstierne endnu bedre. Men som udgangspunkt er det sikkert at cykle i danske byer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s