Skattesvindlere

Tyske journalister har brugt et år på at forstå millioner af hemmelige dokumenter fra advokatfirma, der hjælper verdens rigeste med at lave groft skattesnyd

Et advokatfirma i Panama har tilsyneladende været centralt for en række internationale toppolitikere, erhvervsfolk og andre, der gerne ville slippe for at betale skat i deres hjemlande.

De har oprettet offshore-selskaber i det mellemamerikanske land, hvor der ikke opkræves skat hos selskaber uden aktiviteter i Panama.

En læk af 11,5 millioner interne papirer og emails fra advokatfirmaet Mossack Fonseca afslører navnene på nogle af de virksomheder og enkeltpersoner, firmaet har haft forretninger med.

Kapitalismen er et globalt system, baseret på udbytning af arbejderklassen og det store flertal. Der er ikke den forbrydelse for profit, kapitalister holder sig fra at begå, og ikke den kriminelle fidus, der ikke bliver taget i anvendelse for at vogte over de røvede rigdomme.
 Indtil i dag har kun et fåtal privilegerede kendt til advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der har specialiseret sig i at oprette anonyme offshore-selskaber som skattely for millionærer og milliardærer fra hele verden.

nothing-left-to-eat-but-the-rich-copy

Enorme formuer – ’lovligt’ eller ’ulovligt’ tilvejebragt holdes skjult for skatte- og andre myndigheder. Selskabernes ejere kan være anonyme og der aflægges aldrig regnskab.

Mossack Fonseca er blevet et navn verden over med en gigantisk læk af selskabets interne papirer fra stiftelsen i 1977 til udgangen af 2015. Skriver kommunistisk politik

Også deres hjælpere i banker og andre finansinstitutioner optræder i de lækkede papirer. For Danmarks vedkommende gælder det banker som Jyske Bank og Nordea, der har ydet gode kunder særlig rådgivning og bistand.

Der er forberedt en mediestorm og politiske bølgeskvulp. Panama-papirerne fremhæves som den største læk i moderne mediehistorie og som det største internationale journalistiske samarbejde i nyere tid. Mediefolk fra 76 lande har arbejdet med det siden september 2015. Fra Danmark er det DR og Politiken.

Det er hensigten at gøre alle data fra denne læk tilgængelige for offentligheden på nettet fra maj måned.

At det er en velforberedt medieaktion, der er sluppet løs, betyder også at ’nyheden’ er forhåndskendt af regeringer, banker og formentlig de fleste implicerede. Forsvarsværkerne, forklaringer, bortforklaringer og undskyldninger er parate.

Bemærkninger:

Hvis nu man indførte en maks skat på f.eks 1.000.000 om året, så slap vi jo for at folk skulle ud i sådanne julelege for at forhindre samfundet i at stjæle ens egne penge….

At betale mere end en million i skat om året svarer jo til åger renter, da man på ingen måde en tilsvarende “service” fra den danske stat

@Nørden L

Du kan jo bare flytte til Afrika eller Indien og bosætte dig der hvis du er så utilfreds med Danmark som har betalt din uddannelse, læge, hospital og tusind andre ting,

Medmindre du er født som et forkælet curling barn og har et stærkt netværk, så ville du nok gå og rode i skraldespande efter mad nu med den indstilling og holdning du har til vores samfund.

 

Panamapapirernes afsløringer kommer ikke bag på de afslørede.  Politikere, banker og finansinstitutioner har haft god tid til at forberede modtræk. Blandt andet EU har netop fremlagt en ny plan mod skatteunddragelser. Det er de sædvanlige systemtro medier, der i portioner slipper afsløringer ud. Det hele er koordineret af konsortium, der er finansieret af bl.a. Ford, Carnegie og Rockefeller.

 

Der var lagt op til sensationer, da Panama-bomben sprang i form af millioner af lækkede papirer, der kaster lys over den globale elites gigantiske skattely-fiduser. Hvordan man undgår beskatning af formuer skabt ved udbytning af millioner af arbejdende, eller hvidvasker direkte kriminelle penge.

En del undrede sig over, at amerikanske politikere eller dollarmilliardærer ikke optrådte på forsiderne af alverdens aviser, men at det i stedet var den russiske præsident Putin og den kinesiske Xi Jinping.

Ingen af Hollywoods supernavne, ingen af USA’s sportstrofæer. En islandsk statsminister nåede at blive skandalens hovedperson.

Forklaringen er enkel nok. Det er de systemtro vestlige medier, der har koordineret lækagen, og dermed både beskytter den superrige 1 procent og dens politikere, og samtidig kan rette harmen mod de sædvanlige banditter, som USA og Vesten ikke kan lide.

 

http://kpnet.dk/2016/04/06/panama-papirerne-en-kontrolleret-og-velforberedt-laekage/

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s