Fattigdommen afskaffes i 2014

Uploadet den 3. dec. 2010
Malthus (1766-1834), engelsk samfundsforsker hævdede med udngspunkt i sit befolkningsprincip, at fattigfolk ikke havde det mindste krav på hjælp fra samfundet til at overleve. Det ville være moralsk uansvarligt at give en sådan hjælp, eftersom det blot ville føre til, at problemerne blev dobbelt så store i næste generation. Hvis vi lader 50 mennesker sulte ihjel i dag, hindrer vi at 100 sulter ihjel om 25 år. Malthus mente, at samfundet i stedet måtte sætte alle kræfter ind på at lære folk moralsk selvdisciplin.
Med den nuværende VKO regering har vi set at den 180 år gamle teori lever i bedste velgående. VKO har ikke forstået at livets mening intet har at gøre med rigdom og skønhed, men om at have en medfølende og empatisk tilgang til andre mennesker. Medfølelse og empati er den evne, som gør, at mennesket kan føle empati og sympati med andre væsners lidelser. Og derfor er empati og medfølelse også en helt grundlæggende forudsætning for enhver social relation og ethvert samfund.
2014 bliver et stort år, siger VKO, fattigdommen er afskaffet og vores soldater er trukket hjem fra Afghanistan. I de mellemliggende år må de fattige og soldaterne bide tænderne sammen. Og håbe at ingen dør af sult eller bliver skudt. Heldigvis er der valg i 2011.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s